woensdag 25 maart 2009


NIEUW!!! Daisy-luisterboeken

Sinds kort kan u in de bibliotheek ook terecht voor luisterboeken. Een luisterboek wordt in een studio voorgelezen en op cd-rom gezet in Daisy-formaat (Digital Accessible Information System). Het grote voordeel van een Daisy-luisterboek is dat je zo’n boek kan hanteren als een gewoon boek. Je kan het in één ruk beluisteren, maar je kan ook door het boek bladeren, van zin naar zin, van bladzijde naar bladzijde, van hoofdstuk naar hoofdstuk. Je kan stukken opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, ja zelfs een bladwijzer plaatsen. Een Daisy-boek beluister je met een heel gemakkelijk te bedienen toestel: de Daisy-speler. De bibliotheek bezit momenteel een honderdtal Daisy-boeken en ook een Daisy-speler kan je mee naar huis nemen.

Als je ogen niet goed meer meewillen, of als een boek vasthouden moeilijk wordt, kan je toch blijven lezen. De collectie luisterboeken kunnen wij u aanbieden dankzij onze samenwerking met de Luisterpuntbibliotheek. Voor personen met een leesbeperking bieden zij u gratis luisterboeken aan huis. De Luisterpuntbibliotheek bezit een collectie van 14.000 Daisy-boeken. Alle informatie vindt u op http://www.luisterpuntbibliotheek.be/ of op het telefoonnummer 070/246 070

De titels uit de Daisy-collectie die wij u aanbieden kan u raadplegen op http://www.sint-agatha-berchem.bibliotheek.be/ in de rubriek "aanbod". Op dezelfde plaats vindt u ook nog steeds onze nieuwste aanwinsten en de nieuwe wisselcollectie muziekpartituren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten