zaterdag 21 februari 2009
JEUGDBOEKENWEEK 2009

Van 15 tot 29 maart heeft opnieuw de Jeugdboekenweek plaats. Het thema van de Jeugdboekenweek 2009 is Fantasie. De slogan is: Achter de Spiegel (met vriendelijke dank aan Lewis Carroll).

We dompelen ons onder in fantasieverhalen – verhalen die de regels van de realiteit regelrecht of net heel subtiel aan hun laars lappen. Want is de kindertijd niet de periode in het leven dat je fantasie nog onbezoedeld is – nog niet beperkt door de volwassen realiteitszin? En zorgt dat niet voor de mooiste dromen, de spannendste middagen en de meest beklijvende herinneringen aan klassieke kinderboeken?Maar vergis je niet: fantasie is niet vrijblijvend. Ze zet de werkelijkheid op haar kop en op die manier stelt ze onze realiteit ook in vraag. Is de werkelijkheid wel echt waar? En is alleen de zogenaamde werkelijkheid waar?Daarom zet de bibliotheek haar deuren wijd open voor heksen en elfjes, geesten en dwergen, draken en eenhoorns, superkrachten en toverspreuken, imaginaire vriendjes en pratende knuffels... De verbeelding aan de macht!(met vriendelijke dank aan de Parijse studenten van 1968).

Alle Berchemse scholen komen langs om deel te nemen aan activiteiten in het kader van de Jeugdboekenweek. Wij verwachten meer dan 700 kinderen en de eerste zijn nu al langs geweest (foto). Maar ook alle andere kinderen zijn welkom. Op zaterdag 14 maart openen wij de Jeugdboekenweek met een vertelling in de bibliotheek van 10u30 tot 11u30. De toegang is gratis en iedereen is van harte uitgenodigd!‘Dat heeft geen zin,’ zei Alice. ‘Onmogelijke dingen kun je nou eenmaal niet geloven.’‘Ik denk dat je gewoon nog niet zo veel ervaring hebt,’ zei de Koningin. ‘Toen ik zo oud was als jij oefende ik elke dag een halfuur. Er waren dagen waarop ik voor het ontbijt al zes onmogelijke dingen had geloofd.’

Alice in WonderlandLewis Carroll

Geen opmerkingen:

Een reactie posten